keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Moottoriajoneuvojen riistohuolto

Parin kuukauden hiljaiselon jälkeen on jälleen avattava sanainen arkkuni. Hermojani koeteltiin viime viikolla oikein urakalla, eikä edes Suomen Leijonien sunnuntainen uroteko saanut minua unohtamaan kokemaani vääryyttä.

Autoni ilmastointi reistaili ensimmäisillä helteillä. Räppänöistä toki tuli ilmaa, mutta 18-asteiseksi toivottu vire oli lähempänä lehmän henkäystä. Sekä haju että lämpötila eivät miellyttäneet. Päätin huollattaa ilmastoinnin ennen alkavaa intiaanikesää. Ajoin autoni merkkihuoltoon. Niinpä, Merkkihuoltoon, jotta saisin nopean ja ammattimaisen palvelun.

Autoa viedessäni tuskailin itsekseni tulevaa laskua. Kuvittelin sen olevan jotain vähän enemmän kuin ilmastointihuollon perinteisen 100 - 300 € välissä. Silti, tyhjä pääni ja korkea verenpaine saivat minut unohtamaan hinta-arvion kysymisen. Autoni jäi yökylään paikalliselle merkkikorjaamolle ja minä katosin horisonttiin - kävellen. Seuraavana päivänä, kuinka ollakaan perjantaina, sain puhelun autokorjaamolta.

"Autonne olisi nyt valmis. Voitte tulla hakemaan." Sain töistä kyydin korjaamolle, ja jotenkin tunne hyvästä päivästä oli vahva. Kaikki kuitenkin sortui kun hymyilevä naisihminen kertoi hinnan: 1 200 €! Anteeksi mitä?! Vuoto jossain kennossa ja sen uusinta, nesteet loppu, iso purkamistyö etc. etc. etc. olivat kuulemma täysin normaalit kulut tällaiseen kolmevuotiseen autoon. Huhhuijaa. Ei siinä auttanut kuin kaivaa kuvettaan ja poistua Merkkikorjaamolta - viimeisen kerran.

Mitä tästä opimme?
A) autoa ei kannattaisi omistaa.
B) Jos se on omistettava, ei siihen paljon kannata panostaa, kun 30 000 € maksaneella autolla ensimmäiset vuodet ovat maksaneet noin 7 000 €/vuosi.
C) Mikäli viet auton autokorjaamolle - KYSY HINTA-ARVIO. Kuluttajalle annettavasta hinta-arviosta korjaamo ei saa poiketa yli 10 % ilman, että asiakkaalle ilmoitetaan asiasta. Näin tällaisia yllätyksiä ei tiskillä tule ja rahoituksen voi suunnitella etukäteen.

Aurinkoista, ja moottoriajoneuvoille kestävää, kesän jatkoa!
OP