tiistai 19. heinäkuuta 2011

Pikavipeille suunnitellaan kulukattoa

Kesäiset terveiset mökkilaiturilta ilta-auringosta...,

Suomessa on uusi eduskunta päässyt jo työn touhuun, eikä skandaaleiltakaan ole vältytty. Unohtakaamme kuitenkin hetkeksi skandaalit sekä keltainen lehdistö. Aina ei kansanedustajan tarvitse lähteä niska-perse -otteella anniskeluravintolasta tai kirjoitella uhkauksia Facebookkiin, jotta lehtiin saadaan kirjoitettavaa. Muutakin Arkadianmäen uusi kansa saanut aikaiseksi.

Kuten olen usein pikavipeistä kirjoitellutkin, ovat nämä toisaalta niin petolliset, mutta joskus myös tarpeeseen otettavat pikaluotot päässeet jopa hallitusohjelmaan! Pikavipit ovat tulleet jäädäkseen. Se on todistetusti noteerattu lähes korkeimmalla mahdollisella taholla Suomessa. Alkuvuonna (tammi-maaliskuu) Suomessa myönnetyt 69,8 M€ lainat sekä kuukausittain pikavippiyhtiöille maksetut 5,0 M€ kulut puhuvat omaa karua kieltään.

HS kirjoitti 6.7. Pikavipeille suunnitellusta kulukatosta artikkelissaan "Pikavipeille suunnitellaan kulukattoa".

Keskustelupalstoilta olen lukenut, kuinka pikavippitoimintaa pidetään "laillisena rikollisuutena". Itse en tätä mielelläni allekirjoita, koska usein kysynnälle luodaan tarjonta ja toisinpäin - perusbisneksen lähtökohta! On äärimmäisen hyvä asia, että korko- ym. kulut saataisiin rajattua siedettäviin lukuihin, mutta kyse ei ole ainoastaan pienlainoista. Sama ongelma on joissain kulutusluotoissakin. Vai maksaistiko itse 6 000 € lainasta kahden vuoden laina-ajalla kuluja lähes 8 000 €?! (Lähde: Nettipankkiiri.fi -laskuri). Täytyy siis toivoa, ettei taas tehdä lakia raapaisemalla pintaa, vaan pureudutaan ongelmiin aidosti koko rahoituskentän osalta.

Loppuun kaksi lainausta. Ensimmäinen edesmenneeltä suosikkilaulajalta:
"Annoin pikkusormen se vei koko käden..." -A. Sirkesalo - Naispaholainen
sekä rakkaani kommentti tämän blogini kirjoituksen lomasta:
"Kun ei nuorilta jäisi pikavippien takia laiturin liplatus kuulematta."

Aurinkoista kesän jatkoa,
OP

3 kommenttia:

  1. Moi, tulin katsomaan kun cosmon keskustelussa mainostit :D Ajankohtainen aihe tosiaan tämä pikavippi. Onneksi yliopisto-opiskelijana meille on tarjolla parempikin vaihtoehto: ylioppilaskunnalta voi lainata rahaa lähes olemattomalla korolla verrattuna noihin pikavippeihin.

    VastaaPoista
  2. Kiitso JulleDemus kommentistasi! Ja kuulostaa kiinnostavalta palvelulta tuo ylioppilaskunnan lainapalvelu. Minkälaisista lainasummista siellä puhutaan?

    VastaaPoista
  3. Etsit suurta määrää yrityksen elvyttämiseen tai etsit lainaa talon ostamiseen.
    Voimme tarjota sinulle tämän lainan.

    Sähköposti: info@creditfinance-bank.com
    Mikä numero on: +33784505888
    Verkkosivusto: https://www.creditfinance-bank.com

    VastaaPoista